Aangenaam: Arnold Hoekstra

Arnold Hoekstra (Jakarta)

Al vanaf mijn jonge jaren beoefende ik verschillende Chinese sporten, waaronder Tai Chi. Ter verrijking deed ik ook aan enkele Japanse budo sporten. Tot mijn 24-ste jaar heb ik aan competitie mee gedaan, zowel nationaal als international.

Door rug klachten moest ik stoppen met het meedoen aan wedstrijden. Hierna ben ik mij gaan verdiepen in de Chinese geneeswijze, de massage’s Pijit en Tuina (an mo). Na het volgen van de nodige kader opleidingen (leraar, leiderschap) ben ik in 1989 begonnen met het geven van Tai Chi lessen([intlink id=”88″ type=”page”]zie lestijden Tai Chi en Qigong[/intlink]) op verschillende locaties; Groenlo, Neede, Winterswijk).

In 1998 heb ik het Chi Center opgestart en als centrum voor beweging en meditatie in gebruik genomen. Behalve  Tai Chi (Chuan) word het Chi Center ook (incidenteel) door andere groepen gebruikt o.a. Qigong, Motorisch Remedial Teaching, yoga, body & mind, gym voor 65-plussers, Qi neng, DANS’t, maar ook cursussen en workshops. De lessen worden door gediplomeerde mensen gegeven.

Ook voor bedrijven en groepen geeft ik Tai Chi en Qigong en massage workshop’s, zowel in het Chi Center als op een andere locatie.

Voor inlichtingen neem contact met ons op.