Aangenaam: Natasja Hoekstra

 
 
 
Mijn naam is Natasja Hoekstra. Ik zie in ieder individu ‘het unieke’, met allemaal heel mooie eigenschappen, die je uniek maken. Jij bent het mooiste kunstwerk dat ooit gemaakt is. Dit is waar de naam van mijn eigen bedrijf voor staat: NatasUnik (Lab)
 
 
 
 
Arnold Hoekstra is mijn vader en door hem is Tai Chi Chuan al vele jaren een belangrijk deel van mijn leven. Mijn vader is opgegroeid deels in Indonesië en deels in Nederland, ook ik ben opgegroeid in Nederland met de Indonesische (Chinese) roots en denkwijzen als basis. 
Vanaf mijn jeugd beoefen ik al samen met mijn vader Tai Chi Chuan, waaronder in het Chi Center Neede.
 
Sinds een aantal jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in Tai Chi Chuan. Naast de Tai Chi lessen van mijn vader (met daarin lessen over de basiskennis Tai Chi Chuan, achtergrondinformatie en de manieren van bewegen) heb ik ook andere cursussen/workshops gevolgd bij andere Tai Chi instructeurs (masters). Naast de 58 Tai Chi Vorm (Yang-stijl), beoefen ik de 24-vorm, de 108 Tai Chi vorm (Yang-oude stijl), een korte 18-delige stok-vorm, een korte waaier-vorm en een korte 18-delige waaier-vorm (Yang-stijl)
 
Tai Chi helpt mij om te ontspannen en een positieve levenshouding te hebben. Tai Chi lessen geven, was dan ook een logische stap. Ik geef naast mijn vader, maar ook deels samen met mijn vader, Tai Chi lessen aan basisschoolkinderen, pubers, (jong)volwassenen, volwassenen en ouderen.
 
 
 
 
Tai Chi geeft mij de rust die ik nodig heb om in dit drukke leven (tijdperk), de vele prikkels, maar ook om mijn nooit stilstaande gedachten en denkbeelden te kunnen ordenen. Belangrijk in mijn lessen is dan vooral evenwicht en balans, ontspanning en links-rechts coördinatie, maar ook doorzettingsvermogen, samenwerking, meditatie en plezier vind ik daarin belangrijk.
 
 
Voor inlichtingen neem contact met ons op.