Aangenaam

Arnold Hoekstra (Jakarta)

Al vanaf mijn jonge jaren beoefende ik verschillende Chinese sporten, waaronder Tai Chi. Ter verrijking deed ik ook aan enkele Japanse budo sporten. Tot mijn 24-ste jaar heb ik aan competitie mee gedaan, zowel nationaal als international.

Door rug klachten moest ik stoppen met het meedoen aan wedstrijden. Hierna ben ik mij gaan verdiepen in de Chinese geneeswijze, de massage’s Pijit en Tuina (an mo). Na het volgen van de nodige kader opleidingen (leraar, leiderschap) ben ik in 1989 begonnen met het geven van Tai Chi lessen op verschillende locaties; Groenlo, Neede, Winterswijk (zie lestijden Tai Chi & Qiqong).

In 1998 heb ik het Chi Center opgestart en als centrum voor beweging en meditatie in gebruik genomen. Behalve  Tai Chi (Chuan) word het Chi Center ook  (incidenteel) door andere groepen gebruikt o.a. Qi Qong, Motorisch Remedial Teaching, yoga, body & mind, gym voor 65-plussers, Qi neng, dans’t, maar ook cursussen en workshops. De lessen worden door gediplomeerde mensen gegeven.

Ook voor bedrijven en groepen geeft ik Tai Chi  en massage workshop’s, zowel in het Chi Center als op een andere locatie.

Verhuur

Het Chi Center is een mooie ruimte die incidenteel verhuurd worden voor een uur, een dagdeel of de hele dag, naast de dag-invulling die er al aanwezig is. Eventueel ook in het weekend. De tijden zijn beperkt, doordat de ruimte vooral ingevuld wordt door Tai Chi Neede (door Arnold Hoekstra zelf), die meerdere dagdelen invullen. Voor inlichtingen bel naar 06-51755406.

Wij proberen het Chi Center voor  een ieder toegankelijk te maken.