Cursus Tai Chi Waaier (Yang stijl)

Zaterdag 4 februari starten we in het Chi Center met een cursus van 4 lessen Tai Chi en de waaier Yang Stijl (4 zaterdagen achter elkaar).

De oorsprong

Tai Chi met een waaier (Yang stijl) wordt door de sierlijkheid uitgevoerd met een bamboe waaier. In het verleden in China werd de waaier als wapen gebruikt. Men gebruikte een metalen waaier, geslepen en zo scherp als een mes. 

De soepele, sierlijke bewegingen die we kennen vanuit de Tai Chi, worden ook in de vormen met de waaier soepel, langzaam en vloeiend uitgevoerd. Al deze bewegingen helpen ons om de balans te vinden, om lekker te bewegen en onze spieren (ons lichaam) soepel te houden.  

Tai Chi Chuan is een oude Chinese bewegingsleer. In de westerse wereld is Tai Chi Chuan bekend als een bewegingsleer voor de gezondheid. De langzame vormen bestaan uit harmonieus verlopende bewegingen en houdingen, deze bewegingsreeksen vereisen geen bijzondere conditie of bewegingservaring vooraf. Iedereen kan de langzame vormen, rustig in elkaar overgaande (achtereenvolgende) vloeiende houdingen uitvoeren, ongeacht de leeftijd of fysieke gesteldheid.

Bij deze Yang waaier vorm gaan de de soepele Tai Chi Chuan bewegingen combineren met als verschil dat we in onze hand een waaier vasthouden. De waaier gebruiken we om onze bewegingen te verfijnen en naar ons lichaam te luisteren als we bewegen. 

 

De cursus is voor zowel beginners met geen of weinig kennis van Tai Chi, maar ook voor degene die al wat meer ervaring hebben met Tai Chi.

 

 

De cursus begint om 10.00 uur en duurt tot 11.30 uur. 

De kosten zijn: € 40,00 per persoon voor niet-leden, hele cursus 8 lessen in totaal). 

Zaterdag 3, 10, 17 en 24 februari 2024

Aanmelden kan via de mail.