Tai Chi Kinderen/Jongeren

Tai Chi Chuan bij kinderen/pubers/jong volwassenen gaat het in eerste instantie vooral om het kunnen ontspannen, concentreren en bewust bewegen (vooral links/rechts coördinatie en balans wordt geoefend). Je balans verbetert na verloop van tijd, waardoor je steviger, zelfbewuster op je voeten staat.  Na verloop van tijd wordt de ademhaling langzaam met de bewegingen gecombineerd.

Kinderen bewegen heel natuurlijk en die natuurlijke manier van bewegen past heel goed bij Tai Chi Chuan. Jongeren bewegen door de verandering van hun lijf vaak minder natuurlijk, juist dan is Tai Chi Chuan een mooi aanvulling in het weer natuurlijk bewegen. Tijdens de Tai Chi Chuan lessen gaan we samen bewegen in de ruimte, we leren hoe je je balans kunt bewaren, hoe je je beter kunt concentreren. Belangrijk hierbij is dat je hierbij is dat je vooral plezier hebt, dat je je kunt ontladen en leren bezig te gaan met je eigen energie. In hun vaak drukke, veeleisende jonge leven is het voor kinderen (en jongeren) fijn om door langzame, vloeiende, grote bewegingen, met je eigen energie te werken naar ontlading/ontspanning. Naast de rustige, langzame bewegingen is er natuurlijk ook ruimte voor wat actievere bewegingen.

Tai Chi Chuan geeft je meer zelfvertrouwen, je werkt aan je gezondheid (lekker bewegen), maar ook leren ontspannen komt aan bod. Tai Chi Chuan bestaat uit vloeiende bewegingen die vaak gebaseerd op hoe dieren bewegen, maar ook gaan we bezig met de 5 elementen (hout, water, aarde, vuur en metaal) die heel belangrijk zijn in de Tai Chi. Dit alles samen met een goede lichaamshouding, ademhaling, Chi (levensenergie) en concentratie is Tai Chi voor kinderen. We proberen spelenderwijs een goede balans te krijgen tussen lichaam en geest. Tai Chi Chuan voor kinderen en jongeren zal in combinatie met MRT (Motorisch Remedial Teaching) uitgevoerd worden, om zo een nog beter resultaat te kunnen bereiken, zodat kinderen en jongeren soepeler en prettiger bewegen.

In het kort leren de kinderen het volgende:

· De houding, balans, soepelheid en links-/rechtscoördinatie verbeteren

· De ademhaling beter reguleren

· Leren ontspannen

· Het zelfvertrouwen en eigenwaarde verbeteren

· Grenzen herkennen en te beschermen

· Stevig staan, ook in contact met een ander

· Het concentratievermogen verbeteren

· De energie (niveau) verhogen

· Stress verminderen

In het Chi Center worden op de volgende dagen Tai Chi lessen gegeven voor kinderen/jongeren (bij voldoende deelname):

  • dinsdag 15.00-15.45 uur: Tai Chi voor kinderen van 8-12 jaar (minimaal 3 kinderen, maximaal 8 kinderen) op afspraak
  • dinsdag 16.00-16.45 uur: Tai Chi voor kinderen van 5-8 jaar (minimaal 3, maximaal 6 kinderen) op afspraak
  • dinsdag 19.00-20.00 uur: Tai Chi voor jongeren van 18-25 jaar
  • vrijdag 19.00-20.00 uur: Tai Chi voor jongeren van 12-16 jaar (bij voldoende deelname of op afspraak)
  • vrijdag 20.00-21.00 uur: Tai Chi voor jongeren van 16-20 jaar (bij voldoende deelname of op afspraak)

Er worden ook wel op afspraak privélessen Tai Chi voor kinderen / jongeren gegeven. Voor meer informatie:

Natasja Hoekstra

T:0622862001

E: NatasUnik@gmail.com

www.natasunik.nl